De beste luchtbevochtiger voor jou

De top 5 beste luchtbevochtigers van 2021


Wat is de beste luchtbevochtiger van 2021? Een hele goede vraag, maar ook één die lastig te beantwoorden is. Bepalend voor het antwoord zijn namelijk de locatie, je budget en het type luchtbevochtiger waar je voorkeur naar uit gaat. Om toch een antwoord te kunnen geven hebben wij de consument laten kiezen.

Dit geeft een beste luchtbevochtiger top 10 op basis van de meest verkochte luchtbevochtigers bij onze partners. In dit overzicht vind je verschillende typen, prijsklassen en merken terug. Bekijk het overzicht hieronder en ontdek de beste luchtbevochtiger voor jou. Ben je op zoek naar een specifiek type of weet je precies waar de luchtbevochtiger gebruikt gaat worden? Ontdek dan ook de andere artikelen die hier antwoord op geven.

Twijfel je over de werking, of heb je gewoon weinig budget? Dan hebben we ook antwoord op de vraag wat de goedkoopste luchtbevochtiger van 2021 is. Bekijk hier de goedkoopste luchtbevochtiger van 2021.

Philips HU4803/01

De HU4803/01 van Philips is niet zonder reden de meest verkochte luchtbevochtiger van dit moment. Met een prijs van 99 euro is het apparaat niet alleen zeer betaalbaar, maar ook het gebruiksgemak maakt het een populaire keuze. Met een capaciteit van 25 m2 is deze luchtbevochtiger geschikt voor de meeste ruimtes in huis. Doordat het een koudwaterverdamper is werkt deze Philips humidifier erg stil en is hij ook geschikt voor gebruik in slaapkamer.
Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Lanaform Notus

Prijs: €116,-
Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Stadler Form Oskar Wit

Prijs: €145,-
Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Medisana AH665

Prijs: €68,-
Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Duux Tag Zwart

Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Venta LW25 Comfort Plus

Prijs: €289,-
Coolblue.nl€79,95Koop bij Coolblue
fonQ.nl€79,99Koop bij fonQ
Amazon.nl€79,95Koop bij Amazon.nl

Luchtbevochtigers vergelijken

Het kopen van een luchtbevochtiger kan een flinke uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende soorten, prijsklassen, en merken op de markt. Een combinatie die het niet makkelijker maakt.

Voor je zomaar een luchtbevochtiger koopt is het daarom aan te raden om te beginnen met luchtbevochtigers vergelijken. Door te vergelijken op o.a.  type, capaciteit en prijs wordt het gemakkelijker om de juiste luchtbevochtiger te kiezen.

Op deze website vind je niet alleen een compleet overzicht van de typen luchtbevochtigers, met van elk type de beste van 2020, maar ook de beste luchtbevochtigers per ruimte. Op onze blog lees je tips om je luchtbevochtiger te onderhouden of er nog meer uit te halen.

Heb ik een luchtbevochtiger nodig?

Of een luchtbevochtiger kopen zin heeft hangt af van de luchtvochtigheid in huis of op je werkplek. Heb je een nieuw goed geïsoleerd huis dan is dit natuurlijk comfortabel, maar is de kans ook groot dat de luchtvochtigheid in huis te laag is.

Hoe hoog de luchtvochtigheid is kun je meten met een hygrometer. Laat deze een paar dagen op dezelfde plek staan, of hangen en lees daarna de waarde af. Voor een comfortabele en gezonde leefomgeving is een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent het beste. Luchtvochtigheid van minder dan 40 procent is schadelijk voor de gezondheid en boven de 60% loop je het risico op groei van schimmels.

Is de luchtvochtigheid lager dan 40%? Dan kan een luchtbevochtiger de oplossing bieden om deze te verhogen en zo de lucht gezonder te maken.

Wat merk ik van een lage luchtvochtigheid?

Een lage luchtvochtigheid is slecht voor mensen, dieren, houten vloeren, instrumenten en planten, maar wat merk je ervan?

Wanneer de luchtvochtigheid in huis te laag is heb je vaak last van de volgende symptomen:

  • Droge jeukende ogen
  • Hoofdpijn
  • Droge hoest of niezen
  • Vermoeidheid
  • Droge huid
  • Duizeligheid
  • Problemen met concentreren
  • Luchtweg klachten

Klinkt dit herkenbaar? Dan is de kans groot dat je last hebt van te lage luchtvochtigheid thuis of op kantoor. Met een luchtbevochtiger kun je deze problemen effectief en eenvoudig oplossen.

Wat doet een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger doet eigenlijk maar 1 ding. Het verhogen van de luchtvochtigheid in huis of op kantoor. Gemiddeld ligt de ideale luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Lager kan klachten geven en hoger is ook niet gezond.

Om de luchtvochtigheid in huis te verhogen gebruiken de apparaten gewoon water, maar de manier waarop dit verspreid wordt is afhankelijk van het type luchtbevochtiger. Je kunt de onderstaande typen onderscheiden:

Koudwaterverdamper
Ultrasone luchtbevochtiger
Stoombevochtiger
Luchtwasser

Klik op het type om meer te lezen over het soort bevochtiger.

Zitten er ook nadelen aan een luchtbevochtiger?

Naast het grote aantal voordelen zitten er helaas ook nadelen aan het gebruik van een luchtbevochtiger. Denk hierbij aan een te hoge luchtvochtigheid, of het slecht onderhouden van de bevochtiger waardoor de lucht ongezond wordt.

Bij goed gebruik zijn de nadelen eenvoudig te voorkomen. Lees er meer over in dit artikel over de nadelen van een luchtbevochtiger.

Luchtbevochtiger accessoires

Heb je een luchtbevochtiger gekocht? Dan kan het leuk zijn om deze uit te breiden met accessoires, of juist filters te vervangen. Voor alle merken luchtbevochtigers zijn verschillende accessoires te koop die helpen om jouw lucht gezonder te maken, of de werking van de luchtbevochtiger uit te breiden.

Om het makkelijk te maken hebben we in dit artikel de 4 meest handige accessoires voor een luchtbevochtiger op een rij gezet.

Welke merken luchtbevochtigers zijn er?

Zoals we eerder al schreven zijn er een groot aantal merken luchtbevochtigers op de markt. Sommige merken bieden verschillende typen aan en andere merken hebben maar één soort luchtbevochtiger.

Tijdens je zoektocht kun je onder andere de volgende merken tegenkomen: Medisana, Philips, Boneco, Stadler Form, Duux en Dyson.

Humidifier kopen

Sommige mensen zoeken op humidifier kopen, maar wat is het verschil tussen een humidifier en een luchtbevochtiger? Geen, om eerlijk te zijn. Een humidifier is de Engelse benaming voor wat in het Nederlands een luchtbevochtiger genoemd wordt.

Dus wanneer je een humidifier wil kopen ben je op deze website net zo goed aan het juiste adres met alle informatie over luchtbevochtigers.

Scroll naar top