beste luchtbevochtigers voor baby en babykamer

De beste luchtbevochtiger voor baby’s en de babykamer 2020

Het ademhalingssysteem van kleine kinderen en vooral baby’s is erg gevoelig voor veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Je kleine loopt het risico om virussen binnen te krijgen en ziek te worden. 

Als ouder wil je het beste voor jouw baby en daar kan een luchtbevochtiger bij helpen. Door de luchtvochtigheid op peil te houden voorkom je de overdracht van ziektes op je baby en ook veel voorkomende problemen als eczeem en droge huid kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Helaas is niet iedere luchtbevochtiger geschikt om gebruikt te worden in de babykamer. Ze kunnen teveel geluid maken, teveel licht geven of gewoonweg gevaarlijk zijn, zoals een stoombevochtiger. In dit artikel vind je ons onderzoek naar de beste luchtbevochtiger voor baby’s en de babykamer van 2020.

De beste luchtbevochtiger voor baby’s: Philips HU4803/01

Uit ons onderzoek en de tests is de Philips HY4803/01 luchtbevochtiger als beste naar boven gekomen. Het is een koudwaterverdamper die dus weinig geluid maakt en de lucht op een natuurlijke wijze bevochtigt. 

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde hygrometer, de bevochtiging stopt dus automatisch wanneer het gewenste niveau is bereikt. Hiermee voorkom je dat de luchtvochtigheid te hoog wordt, ook dit is niet gezond voor een baby.

Door de ingebouwde filters worden 99% van de bacteriën en mineralen uit het water gehaald. Het reservoir van 2 liter is niet heel groot, maar genoeg om je baby in een gezonde omgeving te laten slapen. 

Voordelen:

+ Veilig in gebruik door ontbreken van stoom
+ Werkt snel en effectief
+ Eenvoudig in gebruik door de ingebouwde hygrometer
+ Werkt op een natuurlijke manier

Nadelen:

– Relatief klein reservoir
– Filters moeten vervangen worden

Alles over luchtbevochtigers voor de babykamer

Omdat een baby gevoelig is voor veranderingen in de luchtvochtigheid, dus ook voor te hoge luchtvochtigheid, is het belangrijk om je te verdiepen in luchtbevochtigers voor de babykamer.Hieronder vind je een overzicht voor de belangrijkste aandachtspunten en redenen om een luchtbevochtiger voor je baby te gebruiken.

Wat zijn de gevolgen van een te lage luchtvochtigheid voor je baby?

Wat zijn de voordelen van een luchtbevochtiger op de babykamer?

Welk type luchtbevochtiger is geschikt voor de babykamer?

Waar plaats ik een luchtbevochtiger voor mijn baby?

Hoe moet ik mijn luchtbevochtiger onderhouden?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een luchtbevochtiger voor de babykamer?

Conclusie

Scroll naar top