De 4 meest handige luchtbevochtiger accessoires

De 4 meest handige luchtbevochtiger accessoires


Een luchtbevochtiger is een verstandige aankoop om het leefklimaat te verbeteren, maar sommige onderdelen hebben niet het eeuwige leven. Andere accessoires helpen je om meer uit je bevochtiger te halen. Hieronder staan de vier beste accessoires op een rij. Zo heb je niet alleen langer, maar ook meer plezier van je luchtbevochtiger.

1. Vervangende filters

De meeste luchtbevochtigers zijn voorzien voor een filter om eventuele bacteriën en andere schadelijke stoffen uit het water en de lucht te filteren. Deze filters hebben een groot voordeel omdat de lucht niet alleen vochtiger maar ook schoner wordt. Daar staat tegenover dat zo’n filter niet het eeuwige leven heeft en je deze dus zal moeten vervangen. Daarmee is een nieuwe filter het meest belangrijke accessoire voor je luchtbevochtiger.
Tip: Bij aanschaf van een Philips luchtbevochtiger krijg je tijdelijk een gratis filter cadeau

2. Reinigingsmiddel

Het niet goed schoonhouden van een humidifier levert grote gezondheidsrisico’s op. Er bestaat de kans tot het verspreiden van ziekmakende bacteriën, lees hier meer, en dit wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk om je apparaat goed schoon te houden en regelmatig een grote onderhoudsbeurt te geven.
De meeste fabrikanten leveren hiervoor speciaal reinigingsmiddel, dit zorgt ervoor dat schadelijke stoffen en ook kalk uit het systeem verwijderd worden. Zo blijft de vochtige lucht die verspreid wordt gezond en blijft de werking optimaal

3. Hygrometers

Er zijn veel typen bevochtigers met een ingebouwde hygrometer. Helaas zijn dit vaak wel de duurdere modellen. Heb jij er een zonder hygrometer? Geen nood, ze zijn voor een kleine prijs ook los te koop. Op een hygrometer kan je aflezen wat de huidige luchtvochtigheid in een ruimte is. Daarmee is het de perfecte accessoire bij een humidifier.
Bekijk regelmatig het cijfer op de hygrometer wanneer je de bevochtiger aan hebt staan, zo voorkom je het risico op een te hoge luchtvochtigheid en de nadelen die dit met zich meebrengt.

4. Geur olie

Ben je fan van geurstokjes of bijvoorbeeld geurkaarsen? Dan kan een humidifier je ook helpen bij het lekker laten ruiken van je huis. Voeg in het water een paar druppels geurolie toe en laat het apparaat de rest doen. De nevel of waterdamp zal vanzelf de geur van de olie door de ruimte verspreiden. Gebruik bijvoorbeeld pepermunt voor een frisse geur, of lavendel voor een goede nachtrust.
Let op! Niet alle bevochtigers zijn hiervoor geschikt. Lees eerst de handleiding van je bevochtiger voor je olie toevoegt.

Scroll naar boven