De 5 mooiste design luchtbevochtigers voor in huis

De 5 mooiste design luchtbevochtigers voor in huis


Een luchtbevochtiger doet zijn werk het best wanneer hij centraal in de ruimte staat, maar de meeste luchtbevochtigers zijn op z’n zachtst gezegd niet echt mooi. Zeg nou zelf, wie zet er nou een groot vierkant apparaat midden in de woonkamer? Gelukkig zijn er ook fabrikanten die niet alleen nadenken over functie, maar ook over het ontwerp. Daarom hebben we in dit artikel de 5 mooiste design luchtbevochtigers voor je op een rij gezet. Deze luchtbevochtigers mogen gezien worden!

1. Duux Tag

De Duux Tag is onze favoriet, het is de luchtbevochtiger die hier ook op kantoor staat. Deze ultrasone luchtbevochtiger is ovaal van vorm  en staat op pootjes. De naam komt van de tag op het deksel, waarmee je het apparaat eenvoudig bij kan vullen. De Duux Tag is compact en staat daarom niet snel in de weg. Een mooie luchtbevochtiger, voor een prima prijs van 80 euro die niet alleen de luchtvochtigheid verhoogt, maar ook de kamer opleukt.

Bekijk de Duux Tag

Stadler Form Oskar

2. Stadler Form Oskar

Stadler Form staat bekend om het Zwitserse design, alle apparaten van dit merk zijn minimalistisch vormgegeven. Zo ook de Stadler Form Oskar, een kleine luchtbevochtiger met een groot resultaat. Het is een kleine vierkante box met daarin twee filters, een ventilator en de watertank (het is een koudwaterverdamper). De Oskar staat het best in een minimalistisch interieur en zal dan eerder een design stuk zijn dan een apparaat. Voor kleinere of juist grotere ruimtes zijn er de Oskar Little en Oskar Big, allemaal te koop in de kleuren zwart en wit.

Bekijk de Stadler Form Oskar

3. Duux Ovi

De Duux Ovi is net zo’n schatje op pootjes als de Tag, maar dan met een aantal verbeteringen binnen in. De Ovi is wat ronder en heeft geen tag op de bovenkant, maar als design luchtbevochtiger misstaat zij absoluut niet in het midden van de ruimte. Deze luchtbevochtiger is een koudwaterverdamper en is daarom vrijwel onhoorbaar. Je kunt de Ovi in twee standen instellen, afhankelijk van hoe snel je de luchtvochtigheid wil verhogen. Het Dutch design van de Duux Ovi komt goed tot zijn recht in vrijwel elk interieur.

Bekijk de Duux Ovi

Stadler Form Anton

4. Stadler Form Anton

Net als de Oskar is de Stadler Form Anton een minimalistisch vormgegeven luchtbevochtiger. Het grote verschil zit in het type, de Anton is een ultrasone luchtbevochtiger. In plaats van een compleet vierkante box heeft hij daarom een kleine uitlaat op de bovenkant. De Stadler Form Anton is het meest geschikt voor kleinere ruimtes en verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en titanium.

Bekijk de Stadler Form Anton

5. Dyson Pure Humidify+Cool

Alle apparaten van Dyson zijn voorzien van een industrieel design. Zo ook de Dyson Pure Humidify+Cool luchtbevochtiger, net als de bekende ventilatoren is het apparaat voorzien van een ovale ring waar de vochtige lucht uitgeblazen wordt. De Dyson Pure Humidify+Cool is een design luchtbevochtiger bij uitstek, maar zal zeker niet bij iedereen in de smaak vallen door zijn opvallende verschijning. Deze ultrasone luchtbevochtiger doet zijn werk effectief en is ook in de zomer te gebruiken door de ingebouwde koelstand. Een design luchtbevochtiger die dus zeker een vast plekje verdient.

Bekijk de Dyson AM10

Waar koop ik een design luchtbevochtiger?

Alle luchtbevochtigers uit dit artikel kun je online bestellen bij o.a. fonQ en Coolblue. Voor de meeste geldt, vandaag besteld is morgen in huis. Zo hoef je nooit lang te wachten om jouw huis leefbaarder te maken. Wil je ze liever eerst bekijken? Ga dan langs bij een lokale elektronica winkel, of bijvoorbeeld bij een van de Coolblue winkels.

Scroll naar top