Dyson Pure Humidify + Cool luchtbevochtiger eerste indruk

Dyson Pure Humidify + Cool luchtbevochtiger eerste indruk

In een tijd waarin bijna iedereen vanuit huis werkt en de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit belangrijker zijn dan ooit heeft Dyson de nieuwe Pure Humidify + Cool luchtbevochtiger uitgebracht. Op het moment van schrijven is het apparaat nog niet te koop in Nederland, maar op basis van de informatie vanuit Dyson hebben wij toch een eerste indruk gekregen. In dit artikel lees je meer over de nieuwe luchtbevochtiger van Dyson.

Wat is er nieuw aan de Dyson Pure Humidify + Cool?

De grootste vernieuwing is de toevoeging van een luchtreiniger functie aan deze luchtbevochtiger. De Dyson AM10 was al een combinatie van ventilator en luchtbevochtiger, maar de Pure Humidify + Cool kan dus nog meer. De andere grote verandering is de manier waarop de luchtbevochtiger werkt. Het ultrasone systeem is door Dyson vervangen door een koudwaterverdamper, wat volgens Dyson voor een hogere effectiviteit moet zorgen.

Ook het grootste probleem van de AM10 is opgelost, of tenminste aangepakt, in deze nieuwe luchtbevochtiger. Het schoonmaken van de filter is flink vereenvoudigd. Wanneer het tijd is om de Dyson Pure Humidify + Cool schoon te maken geeft de machine dit vanzelf aan en schoonmaken zelf is niets meer dan de filter in de watertank zetten, water met citroenzuur toevoegen (dit wordt meegeleverd) en het reinigingsprogramma starten. Een flinke verbetering ten opzichte van de Dyson AM10 als je het ons vraagt.

Dyson Pure Humidify + Cool luchtfilter

Dyson Pure Humidify + Cool in het kort:

  • Gemaakt om de lucht te reinigen, bevochtigen en koelen.
  • Voorzien van HEPA en koolstoffilters.
  • Intelligente detectie van luchtvervuiling.
  • UV-systeem om 99% van de vervuilde deeltjes in water te verwijderen.
  • Werkt met de Dyson app, Amazon Alexa en Siri.
  • Voorzien van verschillende standen om de functies te combineren.
  • Watertank met een inhoud van 4,5l.
  • Luchtbevochtiger werkt tot wel 36 uur op een volle tank.
  • Eenvoudig schoon te maken met een reinigingsprogramma.

Kiezen: Dyson AM10 of Dyson Pure Humidify + Cool

De grote vraag die rest is natuurlijk of het nu loont om een Dyson AM10 te kopen, of dat het beter is om te wachten tot deze nieuwe luchtbevochtiger in Nederland te koop is. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt. Een hoop ongemakken van de AM10 zijn opgelost, maar tegelijkertijd is de nieuwe prijs nog hoger. In het overzicht hieronder vind je de vergelijking tussen de AM10 en Dyson Pure Humidify + Cool, om zo zelf jouw antwoord te kunnen geven.

Koop de Dyson Pure Humidify + Cool bij:

Eigenschap

Luchtbevochtiger

Ventilator

Luchtreiniger

Inhoud tank

HEPA Filter

Prijs

Dyson AM10

Ja

Ja

Nee

3l

Nee

€439

Dyson Pure Humidify + Cool

Ja

Ja

Ja

4,5l

Ja

€684

Scroll naar boven