Goedkope luchtbevochtiger kopen

Heb je last van droge lucht in huis en ben je op zoek naar een goedkope oplossing? Dan is een goedkope luchtbevochtiger het antwoord. Luchtbevochtigers zijn het beste wapen in de strijd tegen droge lucht, maar prijzen van 100 tot 500 euro zijn niet uniek. Wij snappen dat je niet zoveel geld uit wil geven aan een oplossing.
Daarom zijn we op zoek gegaan naar de beste goedkope luchtbevochtiger van 2021 en hebben we voor jou tips verzameld om een goedkope luchtbevochtiger te kopen.

De goedkoopste luchtbevochtiger van 2021: Medisana AH662

De Medisana AH662 is met een prijs van 29 euro de goedkoopste luchtbevochtiger die je in 2021 kunt kopen. Het is een compact apparaat met een waterreservior van 0,9 liter en een aparte aromahouder. Met een maximaal oppervlakte van 8m2 is de Medisana AH 662 niet geschikt voor grotere ruimtes, maar perfect voor bijvoorbeeld een slaapkamer of studeerkamer. Doordat het een ultrasone luchtbevochtiger is zal je het apparaat tijdens gebruik nauwelijks horen en de waterfilter zorgt ervoor dat de nevel vrij is van bacteriën.

Coolblue.nl

€38,99Koop bij Coolblue

Amazon.nl

€29,99Koop bij Amazon

Voordelen:

+ Goede prijs/kwaliteit verhouding
+ Voorzien van aparte aromahouder
+ Eenvoudig in gebruik door de waterniveau indicator

Nadelen:

– Niet geschikt voor ruimten groter dan 8m2
– Het waterreservoir van 0,9 liter is vrij snel leeg
– Stopt niet automatisch wanneer het water op is.

Medisana AH 662 luchtbevochtiger

Wanneer kies je voor een goedkope luchtbevochtiger?

Er zijn natuurlijk meerdere redenen om te kiezen voor een goedkope luchtbevochtiger, een kleine ruimte, weinig geld te besteden, twijfels over de effectiviteit, om er een paar te noemen. Een kleine ruimte is bijvoorbeeld een heel goed argument, veel goedkopere exemplaren hebben een minder grote capaciteit. Voor een studio, studentenkamer, of kleine werkkamer is het daarom niet nodig om dure luchtbevochtiger met grote capaciteit aan te schaffen.

Twijfels over de effectiviteit is ook heel begrijpelijk. Dat je dit leest betekent dat je last hebt van droge lucht en op zoek bent naar een oplossing, maar ondanks alle informatie weet je nog niet zeker of het gewenste effect bereikt wordt. Dan kan het handig zijn om te kiezen voor een humidifier met een lage prijs. Hiermee kun je eerst de werking testen voor je een ander, of duurder exemplaar aanschaft.

Waar moet ik op letten bij een goedkope luchtbevochtiger?

De capaciteit

De prijs is belangrijk bij het kiezen van een goedkope luchtbevochtiger, maar minstens zo belangrijk zijn de eigenschappen.  De meest belangrijke eigenschap om op te letten is de capaciteit. Goedkopere uitvoeringen zijn vaak minder krachtig en dus minder geschikt voor grote ruimtes.  Hierdoor loop je het risico dat het effect niet optimaal is, of dat je meerdere apparaten nodig hebt om de hele ruimte te bedekken. In dit geval kan het dus voordeliger zijn om een duurdere luchtbevochtiger met een grotere capaciteit aan te schaffen.

Het geluidsniveau

Een andere belangrijke eigenschap van een goedkope luchtbevochtiger is de hoeveelheid geluid die het apparaat maakt. Geluid dempende aanpassingen aan het apparaat zijn kostbaar en dit is dus één van de manieren om te besparen tijdens het maken van een bevochtiger. Wil je het apparaat in een stille ruimte of een slaapkamer gebruiken dan is het goed om te letten op het aantal decibel en mogelijk verstandig om iets meer geld uit te geven voor een stillere variant. Een goede nachtrust is tenslotte onbetaalbaar.

Let op luchtbevochtiger aanbiedingen

Als laatste tip: let op de aanbiedingen. Veel aanbieders zoals Coolblue en fonQ hebben regelmatig aanbiedingen die tot 30% of meer korting geven. Door hier gebruik van te maken verlaag je niet alleen de aanschafprijs van de goedkoopste bevochtiger, maar is het misschien zelfs aantrekkelijk om een uitgebreider type te kopen met korting.
Scroll naar boven