Hoe gebruik je een luchtbevochtiger in de babykamer?

Hoe gebruik je een luchtbevochtiger in de babykamer?


Baby’s en jonge kinderen hebben al snel last van droge lucht in huis. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid in de babykamer op het juiste niveau te houden. Een luchtbevochtiger kan hierin een goede oplossing bieden, maar deze moet dan wel op de juiste manier gebruikt worden. Wanneer de lucht te vochtig wordt ontstaat er bijvoorbeeld een risico op schimmel of het verspreiden van bacteriën en dit is iets waar je jouw kleintje niet gelukkig mee maakt. Neem de onderstaande tips mee voor veilig gebruik van een luchtbevochtiger in de babykamer.
Kies de beste luchtbevochtiger voor de babykamer

Het gebruik op de babykamer stelt andere eisen dan het gebruik in de woonkamer of op kantoor. Veilig gebruik begint daarom bij het kiezen van de beste luchtbevochtiger voor de babykamer. Hierbij is het goed om te letten op het geluidsniveau, de gebruikte techniek en eventuele verlichting op het apparaat zelf.
Om het je makkelijk te maken hebben wij het uitzoekwerk al voor je gedaan en de beste luchtbevochtiger voor de babykamer van 2019 voor je gevonden. Hierbij hebben we onder andere gelet op gebruiksgemak, prijs, techniek, en geluid.
Bekijk hier de beste luchtbevochtiger voor de babykamer van 2020.

Wanneer een luchtbevochtiger gebruiken op de babykamer

Dat baby’s en kleine kinderen sneller last hebben van droge lucht is duidelijk, maar wanneer gebruik je een luchtbevochtiger op de babykamer? Wanneer je baby last heeft van droge huid, eczeem of droge hoest kan een luchtbevochtiger helpen om deze klachten te verminderen.

Door een hogere luchtvochtigheid droogt de huid van je baby minder snel uit en is de kans op hoesten ook een stuk kleiner. Vooral wanneer de verwarming aan gaat kan een luchtbevochtiger een uitkomst zijn voor een gezonde babykamer.

Maak het apparaat dagelijks schoon

Toegegeven, dit is niet het meest leuke klusje, maar daardoor niet minder belangrijk. Door het waterreservoir en andere natte onderdelen dagelijks schoon te maken voorkom je dat er schadelijke bacteriën kunnen ontstaan. Bacteriën die in het water zitten worden door de ruimte verspreid en dit wil je natuurlijk niet.
Naast het schoonmaken is het ook belangrijk om regelmatig te ontkalken, hiermee verbeter je de werking van het mechanisme en voorkom je dat er kalkstof in de waternevel zit. Lees hier de handleiding luchtbevochtiger ontkalken.

Veiligheid staat voorop

Je baby is je dierbaarste bezit, daarom staat veiligheid altijd voorop. Dit geldt niet alleen voor het gebruik en de plaatsing van het apparaat maar ook voor het type dat je kiest. Zo is het gebruik van een stoombevochtiger op de babykamer af te raden. Door de hete stoom bestaat het risico dat de baby zich kan verbranden.
Voor de plaatsing zijn er twee aandachtspunten, als eerste is het belangrijk om een plek te kiezen waar het kind niet bij kan. Ongelukjes door omvallen, of het lostrekken van de kabel voorkom je hiermee.
Als tweede is het belangrijk dat de bevochtiger op een plek staat waar de lucht vrij kan circuleren. Hiermee weet je zeker dat de luchtkwaliteit op orde blijft en voorkom je de groei van schimmels op natte muren of plafonds.

Scroll naar top