Beste luchtbevochtiger voor kantoor: Boneco U700

De Boneco U700 is de beste luchtbevochtiger voor op kantoor in 2019. Vooral het grote waterreservoir maakt het geschikt voor gebruik op kantoor. Deze voorkomt dat je het water te vaak bij moet vullen.Na het uitpakken is de U700 volledig automatisch in te stellen. Hiermee stel je o.a. de gewenste luchtvochtigheid in, die daarna gemeten wordt met de ingebouwde hygrometer. Na het instellen wordt de luchtvochtigheid vanzelf op peil gehouden en hoef je alleen nog het waterreservoir bij te vullen.Het bijvullen van het waterreservoir is wel een klusje. Door de inhoud van 9 liter wordt het vrij zwaar wanneer deze volledig gevuld is. Ook is het wat onhandig bijvullen omdat de vulopening aan de onderkant zit.Na het instellen is de Boneco U700 eenvoudig in gebruik. De ingebouwde hygrometer zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog wordt en de ventilator is in een kantooromgeving nauwelijks hoorbaar.Let er wel op dat je de Boneco U700 op een verhoging zet en niet naast de muur. Doe je dit wel dan loop je het risico dat de waternevel vroegtijdig neerslaat.

Voordelen:

+ Groot waterreservoir van 7 liter
+ Geschikt voor ruimtes tot 80m2
+ Volledig automatisch in te stellen
+ Ingebouwde hygrometer

Nadelen:

– Reservoir is zwaar na het vullen
– Beperkte handleiding
– Vele opties zijn soms lastig in te stellen

Luchtvochtigheid op kantoor verhogen met een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger is de meest eenvoudige manier om de luchtvochtigheid op kantoor te verhogen. Dit apparaat verspreid vocht door de ruimte, afhankelijk van het type door nevel of stoom, en laat hiermee de luchtvochtigheid stijgen tot een gezond percentage. Voor op kantoor is een luchtvochtigheid van zo’n 60% het meest gezond.

Het kiezen van een luchtbevochtiger voor op kantoor is anders dan wanneer je er thuis één nodig hebt. Kantoorruimtes zijn gemiddeld flink groter en de luchtbevochtiger moet daarom ook sterker zijn om de hele ruimte te kunnen bedienen. Soms kan het nodig zijn om meerdere luchtbevochtigers verspreid over een kantoor te plaatsen om zo overal de luchtvochtigheid te verhogen.

Ook de inhoud van het reservoir is van belang bij het kiezen van een luchtbevochtiger voor op kantoor. Een groter reservoir betekent minder bijvullen, je wil natuurlijk wel dat iedereen werkt en niet de hele dag bezig is met het bijvullen van de luchtbevochtiger.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Gezondere lucht op kantoor.
 • Betere concentratie en productiviteit.
 • Minder verzuim door gezondheidsklachten.

Nadelen

 • Niet alle luchtbevochtigers zijn geschikt voor grote ruimtes.
 • Positioneren van een luchtbevochtiger de juiste plek kan lastig zijn.
 • Luchtbevochtiger werkt niet constant waardoor luchtvochtigheid alsnog zakt.

Hoe weet ik of de luchtvochtigheid op kantoor te laag is?

De meest eenvoudige en betrouwbare manier om de luchtvochtigheid te meten is door een hygrometer te gebruiken. Dit is een klein apparaatje wat de luchtvochtigheid meet. Wanneer de hygrometer een percentage van 45% of lager aangeeft dan is de luchtvochtigheid te laag. Een luchtbevochtiger kan helpen om dit te verhogen.

Symptomen van te lage luchtvochtigheid op kantoor:

 • Droge ogen
 • Verlies van concentratie
 • Droge hoest
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbevochtiger voor kantoor

De belangrijkste eigenschap voor een luchtbevochtiger op kantoor is de capaciteit. Door de capaciteit van het apparaat af te stemmen op de grootte van de ruimte bereik je het beste resultaat.

Soms kan het  daarom nodig zijn om meerdere luchtbevochtigers verspreid door kantoor te plaatsen.

Ook gebruikersgemak is een belangrijke factor. Je wil niet dat collega’s de hele dag bezig zijn om het apparaat bij te vullen, of in te stellen voor de juiste luchtvochtigheid.

Geld besparen met een luchtbevochtiger

Hmm geld uitgeven aan een luchtbevochtiger en toch geld besparen? Dit klinkt heel dubbelzinnig, maar is in praktijk erg eenvoudig. De klachten van een te lage luchtvochtigheid, die eerder in dit artikel genoemd zijn, verlagen de productiviteit van medewerkers/collega’s. Medewerkers zijn sneller afgeleid, kunnen minder lang naar hun beeldscherm kijken of melden zich zelfs vaker ziek.

Door de luchtvochtigheid op kantoor te verhogen met een luchtbevochtiger verhelp je deze klachten waardoor je medewerkers productiever kunnen zijn, het ziekteverzuim omlaag kan en iedereen lekkerder in zijn/haar vel zit.

Naast gezondheidsklachten levert een lage luchtvochtigheid ook extra stookkosten op in de winter. Droge lucht is moeilijker te verwarmen waardoor het langer koud aanvoelt op kantoor. Met een hogere luchtvochtigheid is de temperatuur sneller aangenaam en hoeft de verwarming dus minder lang aan te staan. Ook dit levert op termijn geld op.

Scroll naar boven