Luchtvochtigheid op kantoor verhogen

By 12 januari 2020 Tips

Je bent op het werk en hebt last van droge ogen, moeite met concentreren en telkens wanneer je de deurklink aanraakt krijg je een statische schok. Klinkt dit herkenbaar? Dan is de kans groot dat de luchtvochtigheid op kantoor te laag is. De gevolgen van de te lage luchtvochtigheid zijn niet alleen vervelend, maar kunnen op termijn ook geld kosten.

In deze blog lees je hoe een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op kantoor te verhogen en uiteindelijk geld kan besparen.

Hoe weet ik of de luchtvochtigheid te laag is?

De meest eenvoudige en betrouwbare manier om de luchtvochtigheid te meten is door een hygrometer te gebruiken. Dit is een klein apparaatje wat de luchtvochtigheid meet. Wanneer de hygrometer een percentage van 45% of lager aangeeft dan is de luchtvochtigheid te laag. Een luchtbevochtiger kan helpen om dit te verhogen.

Symptomen van te lage luchtvochtigheid op kantoor:

  • Droge ogen
  • Verlies van concentratie
  • Droge hoest
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn

Luchtvochtigheid op kantoor verhogen met een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger is de meest eenvoudige manier om de luchtvochtigheid op kantoor te verhogen. Dit apparaat verspreid vocht door de ruimte, afhankelijk van het type door nevel of stoom, en laat hiermee de luchtvochtigheid stijgen tot een gezond percentage. Voor op kantoor is een luchtvochtigheid van zo’n 60% het meest gezond.

Het kiezen van een luchtbevochtiger voor op kantoor is anders dan wanneer je er thuis één nodig hebt. Kantoorruimtes zijn gemiddeld flink groter en de luchtbevochtiger moet daarom ook sterker zijn om de hele ruimte te kunnen bedienen. Soms kan het nodig zijn om meerdere luchtbevochtigers verspreid over een kantoor te plaatsen om zo overal de luchtvochtigheid te verhogen.

Ook de inhoud van het reservoir is van belang bij het kiezen van een luchtbevochtiger voor op kantoor. Een groter reservoir betekent minder bijvullen, je wil natuurlijk wel dat iedereen werkt en niet de hele dag bezig is met het bijvullen van de luchtbevochtiger.

Wil je meer weten over het kiezen van een luchtbevochtiger voor kantoor? Bekijk hier dan de beste luchtbevochtiger voor op kantoor.

Geld besparen met een luchtbevochtiger

Hmm geld uitgeven aan een luchtbevochtiger en toch geld besparen? Dit klinkt heel dubbelzinnig, maar is in praktijk erg eenvoudig. De klachten van een te lage luchtvochtigheid, die eerder in dit artikel genoemd zijn, verlagen de productiviteit van medewerkers/collega’s. Medewerkers zijn sneller afgeleid, kunnen minder lang naar hun beeldscherm kijken of melden zich zelfs vaker ziek.

Door de luchtvochtigheid op kantoor te verhogen met een luchtbevochtiger verhelp je deze klachten waardoor je medewerkers productiever kunnen zijn, het ziekteverzuim omlaag kan en iedereen lekkerder in zijn/haar vel zit.

Naast gezondheidsklachten levert een lage luchtvochtigheid ook extra stookkosten op in de winter. Droge lucht is moeilijker te verwarmen waardoor het langer koud aanvoelt op kantoor. Met een hogere luchtvochtigheid is de temperatuur sneller aangenaam en hoeft de verwarming dus minder lang aan te staan. Ook dit levert op termijn geld op.