Beste luchtwasser:

Venta LW25 Comfort Plus

De Venta LW25 Comfort Plus is een energiezuinige luchtwasser die niet alleen de luchtvochtigheid verhoogt, maar ook de lucht schoner maakt. Het apparaat is erg stil in gebruik en geschikt voor ruimtes tot 45m2.

Je kunt de LW25 dus prima gebruiken in de woonkamer of op een klein kantoor. Wil je deze luchtwasser op de slaapkamer gebruiken? Dan is er de handige nachtmodus die de verlichting van het scherm dimt en het geluidsniveau omlaag brengt. Ideaal voor een gezonde nachtrust.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde hygrometer en stopt vanzelf wanneer de gewenste luchtvochtigheid bereikt is. Via het handige touch display kun je de gewenste luchtvochtigheid instellen tussen de 30 en 70 procent.
Voor de luchtbevochtiger gebruikt de Venta LW25 geen filters, maar een reinigingsvloeistof. Je hoeft dus geen filters schoon te maken, maar de vloeistof zelf moet je helaas wel regelmatig bijvullen.

Door de vormgeving is deze luchtwasser misschien niet de mooiste, maar wel een effectieve oplossing voor schone vochtige lucht. Thuis, of op kantoor.

Voordelen

 • Voorzien van filter dus reinigt de lucht
 • Ingebouwde hygrometer
 • Voorzien van nachtmodus
 • Stil in gebruik

Nadelen

 • Geen design vormgeving
 • – Extra accessoires van Venta nodig
 • – Hoge prijs

Wat is een luchtwasser?

Een luchtwasser is een type luchtbevochtiger dat niet alleen zorgt voor vochtige, maar ook voor schone lucht. Daarmee is het apparaat erg handig voor op kantoor, of in praktijkruimtes. Maar ook in huis kan een luchtwasser helpen bij een gezond klimaat.

Hoe werkt een luchtwasser

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Bevochtigt niet alleen maar reinigt de lucht ook.
 • Verbetert de luchtkwaliteit door stof en bacteriën te filteren.
 • Werkt op een natuurlijke manier.

Nadelen

 • Onhandig te plaatsen door grote afmetingen.
 • Luchtwassers zijn vaak duurder dan andere luchtbevochtigers.
 • Minder geschikt voor kleine ruimtes.

Voordelen van een luchtwasser

Het grootste voordeel van een luchtwasser is de verbetering van de luchtkwaliteit. Door de ingebouwde filters worden virussen, bacteriën, stofdeeltjes en pollen uit de lucht gehaald. Hierdoor loop je minder risico om ziek te worden, of op allergische klachten.

Luchtwassers werken op een natuurlijke manier door de lucht langs vochtige filters te leiden. Je hebt dus geen waterdamp en geen warmte. Op deze manier wordt de luchtvochtigheid op een natuurlijke manier verhoogt en is het veilig in een omgeving met kinderen of huisdieren.

Door de hoge capaciteit van een luchtwasser is dit apparaat bij uitstek geschikt om gebruikt te worden op kantoor. Hier zorgt het niet alleen voor een hogere luchtvochtigheid, maar voorkomt het in de winter ook dat na 1 verkoudheid de hele afdeling ziek word.

Nadelen van een luchtwasser

Luchtwassers hebben veel voordelen door de gecombineerde functie, maar hieraan kleven ook enkele nadelen.

Zo is de vormgeving van een luchtwasser vaak minder mooi dan van andere typen luchtbevochtigers. Dit hoeft geen nadeel te zijn, maar in de woonkamer wil je toch liever niet dat een luchtwasser teveel opvalt.

De luchtreiniger functie van een luchtwasser is vaak minder sterk dan de luchtbevochtiger. Kijk bij het aanschaffen van een luchtwasser goed of de luchtreinigingscapaciteit groot genoeg is. Deze is vaak lager dan de luchtbevochtiging.

Door de dubbele functie is een luchtwasser het duurste type luchtbevochtiger. Meestal wel goedkoper dan het aanschaffen van twee losse apparaten. Heb je een klein budget, overweeg dan een luchtbevochtiger zonder reinigingsfunctie.

Waar helpt een luchtwasser bij?

Een luchtwasser helpt bij het verkrijgen van een schoon en gezond binnenklimaat. Dit type humidifier lost niet alleen het probleem van droge lucht op, maar filtert ook direct ongezonde deeltjes uit de lucht.

Het resultaat is een binnenklimaat dat niet alleen een gezonde luchtvochtigheid heeft, maar ook schone gefilterde lucht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtwasser

3 voordelen van een luchtreiniger

1. Schone lucht is gezonder
Het klinkt vanzelfsprekend, maar veel mensen weten niet dat de lucht in huis soms slechter kan zijn dan die van buiten. Parfum, deodorant, koken, douchen en andere activiteiten in huis kunnen schadelijke stoffen aan de lucht afgeven.

Een luchtreiniger haalt al deze deeltjes uit de lucht waardoor deze een stuk schoner en dus beter voor de gezondheid is.
2. Minder last van allergie of hooikoorts
Heb je snel last van stof, huisdieren of hooikoorts? Dan kan een luchtreiniger verlichting bieden van je allergische klachten.

De filter in een luchtwasser haalt alle stof, hooikoorts, bacterie en virusdeeltjes uit te lucht. Hierdoor wordt de lucht schoner en heb jij minder kans op een allergische reactie.
3. Hogere productiviteit op kantoor
Niet alleen droge lucht is slecht voor de concentratie, maar ook vieze lucht kan hier voor zorgen. Doordat een luchtwasser beide problemen aanpakt profiteer je al snel van hogere productiviteit op de werkvloer.

Je collega’s hebben al snel minder last van vermoeidheid, hoofdpijn of droge ogen. Genoeg reden dus om te investeren in gezonde lucht op kantoor.

Scroll naar boven